Results 1 to 6 of 6

Thread: C_bus IR codes 8 button

  1. #1
    Automated Home Lurker
    Join Date
    May 2007
    Posts
    2

    Default C_bus IR codes 8 button

    Please help,

    Does anybody now how to get the IR codes from C-bus succesffully into Nevo or Pronto controls I have tried many times now with very limited success.
    It may be easier if somebody has the descrete IR codes.

    GG

  2. #2
    Automated Home Guru FrankMcAlinden's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Melbourne Australia
    Posts
    109

    Default

    Hi GG

    Im sure the CBUS codes are NEC Format so cant see why you would have difficulty ...????

    Frank
    Home of FirM - the Multi Zone IR Transport System
    http://www.armaghelectrical.com.au/index.html

  3. #3
    Automated Home Jr Member
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bucks
    Posts
    25

    Default

    What problems are you having ?

    I have some Nevo .nvo files i can send you with CBus codes in them - they are the ones for the Touchscreen's remote which i think is the same as the Neo.

    I would agree there does seem to be some quirkiness with them. They work fine when i manually press them, but they will not work properly in macro's - i've tried all sorts of delays etc. but cannot get them to work reliably in a macro.

    Let me know if you want me to email you a nvo file.


    Regards



    Dean.
    Last edited by Darbyweb; 14th May 2007 at 12:08 PM.
    ----------------
    CIS Integrator
    www.rolec.net
    ----------------

  4. #4
    Automated Home Guru FrankMcAlinden's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Melbourne Australia
    Posts
    109

    Default

    Hi Dean

    What sort of issues do you mean...???...If its sending repeated commands ie brighten / dim then i think there will be an issue due to the NEC Format..

    Frank
    Home of FirM - the Multi Zone IR Transport System
    http://www.armaghelectrical.com.au/index.html

  5. #5
    Automated Home Jr Member
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bucks
    Posts
    25

    Default

    Hi Frank

    No they are not repeat commands they are just single press on/off commands.

    The strange thing is i can run the macro and it makes the CTouch beep to indicate it has received an IR command it recognises, but nothing happens. If i then follow up with a physical push of a button on the Nevo of the same command it registers it fine and acts on it ?

    Bizarre.... - i'm going up to the distributors for a training day on another product in a couple of weeks and i will quiz them on what they think it might be.

    I may also try relearning the IR's again. What was also a bit strange was that the Nevo would learn the CBus ir's from my old Logitech but would not work with the Ctouch even though it again registered it has seen them, so i had to dig out my old CBus remote....



    Dean.
    ----------------
    CIS Integrator
    www.rolec.net
    ----------------

  6. #6
    Automated Home Lurker
    Join Date
    May 2007
    Posts
    2

    Default

    I have used a few different C-Bus remotes to try and learn them. Nevo and Pronto both bleep as if they have seen the commands but when I come to use them you may find only 3 of 8 have gone in. When learn exercise repeated could be 4 of 8 but different buttons

    Some of them will dim the circuit some just turn on of. Also when nevo button pressed with a sucessful code embedded sometimes needs three or four pressed before activation of the cct.

    It is the 8 button remote I need the codes for. note touchscreen.

    It is very confusing.

    GG

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •