Results 1 to 6 of 6

Thread: SC9000 sensor problem

  1. #1
    Automated Home Lurker
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    3

    Exclamation SC9000 sensor problem

    Hi there guys,
    Just a quick question about the SC9000 security panel. I bought a secondhand one of these the other day and also got some of the MS10A motion sensors. However I can't seem to register the sensors with the system. I have tried all the things I can think of including clearing all zones and sensors.
    I set the SC9000 to install zone
    Press the test button on MS10A
    but hear no beep or confirmation from the SC9000.
    I have reset the code on the MS10A a few times but it never seems to make a difference.

    Any help appreciated.

  2. #2
    Moderator toscal's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Near Alicante Spain
    Posts
    2,008

    Default

    The SC9000 is a European x10 based security panel and the MS10A is a US spec motion detector. So they operate on completely different frequencies.
    Europe normally uses 433.92MHz or 868 MHz and the US uses 315 MHz .
    The Sc9000 uses 433.92MHz and your MS10A uses 315MHz

  3. #3
    Automated Home Lurker
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    3

    Default

    Darn it!
    Guess I'll have to ebay the MS10A's and get hold of some UK ones. Whats the part no. for the UK ones?

    Mark

  4. #4
    Moderator toscal's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Near Alicante Spain
    Posts
    2,008

    Default

    They are MS90 or MS18E.
    How many do you need.

  5. #5
    Automated Home Lurker
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    3

    Default

    I probably want 2 or 3.

  6. #6
    Automated Home Jr Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    10

    Default

    Check these out for X10 and X10 Security.

    http://www.theautomationstore.co.uk/...ty/cat_46.html

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •