Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Sure is quiet around here...

  1. #1
    Moderator Gumby's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    437

    Default Sure is quiet around here...

    Y'all busy automating your Christmas trees?
    Last edited by Gumby; 7th January 2009 at 09:08 AM.
    ----------------------
    www.gumbrell.com

  2. #2
    Automated Home Jr Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    17

    Default

    I'm awaiting my first Idratek order

  3. #3
    Automated Home Legend Paul_B's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Eastbourne, UK
    Posts
    605

    Default

    I'm being distracted at the moment with GBPVR and Popcorn Hour setup. That as well as lots going on at work and various members of the household getting sick!

    I haven't seen any updates on your blog for a while are you still not allowed to post from SWMBO?

  4. #4
    Automated Home Guru jpdw's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    168

    Default

    I'm being distracted by honing my HVAC settings for minimum heating without SWMBO noticing :-)

    I did have to sort out a dead heating system on Monday night (... it would happen when I'm 120 miles away all week). For some reason I didn't have it set to autostart (now fixed) so mrs jpdw rang wanting to know why the house was cold. oops. [ so far, I dont know what happened - just that cortex was running but network stopped when I logged in ]

    I seem to remember Karam mentioning a pending new Cortex version so that would likely get the traffic increasing a bit....!
    Jon

  5. #5
    Automated Home Ninja Andrew Millne's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    268

    Default

    Yeah I'm just waiting on some bits and pieces too. Dispatch this week I'm told

    Been busy with work trying to shrink the growing pile on my desk so I'll have more time to chase walls and run cables.

  6. #6
    Moderator Gumby's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    437

    Default

    Well, I've been tuning the heating profiles a bit as well - but I can't blog that because SWMBO reads my blog to find out what I've been up to!

    I'm also looking forward to a few new bits and next version of Cortex. I have finished the house now, bar a new Node-0 cupboard, but it now seems that if I blog I also have to do the housework.
    ----------------------
    www.gumbrell.com

  7. #7
    Automated Home Jr Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Sunderland
    Posts
    30

    Default

    Quote Originally Posted by Gumby View Post

    Y'all busy automating your Christmas trees?
    Hi Gumby

    Got meself a Eee Box for xmas due to the low power consuption and it has no serial port so can't use it so am awaiting for serial conversion : (
    Last edited by Gumby; 7th January 2009 at 09:08 AM.

  8. #8
    Automated Home Legend chris_j_hunter's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    North Lancashire
    Posts
    1,676

    Default

    >Eee Box ... serial conversion ...

    would be very interested to know how you do this & how well it works ... if it works well, maybe others will follow !!

  9. #9
    Automated Home Guru jpdw's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    168

    Default

    Quote Originally Posted by Gumby View Post
    Well, I've been tuning the heating profiles a bit as well - but I can't blog that because SWMBO reads my blog to find out what I've been up to!

    I'm also looking forward to a few new bits and next version of Cortex. I have finished the house now, bar a new Node-0 cupboard, but it now seems that if I blog I also have to do the housework.
    I'm still tweaking the HVAC profiles....
    The OH is complaining our loft room isn't warm (it is - <lots> outside at the mo). She's blaming the high tech system for not turning on... but I think the problem is more the puny little single radiator trying to heat a 5m x 4m loft space.

    Something I've not been doing that I should do...
    Drop Karam a line - I've got a quad button input with buttons as inputs to HVAC overrides & the LEDs driven (supposedly) from the linked zone valve output. 'Trouble is the LEDs sometimes follow, sometimes dont. So the OH thinks the system isn't demanding heat when actually it is (doh.. she could touch the radiator to find out reality!). I think the QBIs got some kinda wierd thing going on.
    Jon

  10. #10
    Automated Home Jr Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Sunderland
    Posts
    30

    Default

    Hi Chris
    Well the guys at Idratek are in the process of designing a usb to serial and maybe a ethernet to serial adapter, i think i may have to keep asking when it will be available. As going automated is to try and save money, so the obvious is to find a low powered pc.

    ron

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •