Page 2 of 22 FirstFirst 123456712 ... LastLast
Results 11 to 20 of 216

Thread: xAP Flash nee Joggler beta 5

  1. #11
    Automated Home Sr Member BodgeIT's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    57

    Default

    Hi Kevin,
    I've emailed you on this too, but thought it might help others.
    Here's my config for both a button and a textbox showing Bsc info from a xAP end point on my HAH:

    The config for the button worked, the textbox doesn't, I get no BSC info in the textbox. Furthermore the font face isn't changed in my textbox, fontsize & colour are changeable. I'm not sure what font is being displayed but it's not verdana or calibri.

    <button NAME="">
    <gridX>5</gridX>
    <gridY>2</gridY>
    <style>black</style>
    <visible>true</visible>
    <xAP>
    <schema>xAPBSC</schema>
    <uid>FF00DB0A</uid>
    <source>dbzoo.livebox.Controller:1wire.2</source>
    </xAP>
    <textPrefix><![CDATA[Outside: ]]></textPrefix>
    <textSuffix><![CDATA[C]]></textSuffix>
    <hide>state</hide>
    <mode>text</mode>
    </button>

    <textbox NAME="O_Temp">
    <posX>650</posX>
    <posY>235</posY>
    <width>80</width>
    <height>80</height>
    <visible>true</visible>
    <text></text>
    <html>true</html>
    <wordwrap>true</wordwrap>
    <multiline>true</multiline>
    <font>verdana</font>
    <fontsize>16</fontsize>
    <fontcolour></fontcolour>
    <border></border>
    <bordercolour></bordercolour>
    <background></background>
    <backgroundcolour>0x808080</backgroundcolour>
    <textprefix><![CDATA[<FONT FACE="verdana,calibri" SIZE="16" COLOR="#C0C0C0">Outside: </FONT>]]></textprefix>
    <textsuffix><![CDATA[<FONT FACE="verdana,calibri" SIZE="16" COLOR="#C0C0C0"> C</FONT>]]></textsuffix>
    <xAP>
    <schema>xAPBSC</schema>
    <uid>FF00DB0A</uid>
    <source>dbzoo.livebox.Controller:1wire.2</source>
    <parametertype>text</parametertype>
    <mode>text</mode>
    </xAP>
    </textbox>

    Loving this release, just about to get started on creating some controls from an external source.
    Last edited by BodgeIT; 21st September 2010 at 09:02 PM. Reason: remove unused line

  2. #12
    Moderator Kevin's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    554

    Default

    The <mode> tag should not be within the <xAP> element - it should be at the root of the <textbox> element.

    Also <background> is now an element and <colour> is a tag within that. background and backgroundcolour as tags no longer exist.

    <background>
    <colour>0x808080</colour>
    <visible>true</visible>
    </background>

    On the fonts, I'm not sure - certainly if I put FACE="symbol" inside your tags then the font is changed to symbol. So I'm thinking that either your fonts are displaying correctly , aren't available or are being substituted with something else. Maybe it's to do with font embedding within the SWF but I haven't embedded symbol either. On what are you running xAP Flash ? I'm reliant on Flash interpreting the html here, not much else I can suggest.


    K
    Last edited by Kevin; 22nd September 2010 at 12:08 AM.

  3. #13
    Automated Home Sr Member BodgeIT's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    57

    Default

    Hi Kevin, just running it on a stock Joggler.
    I'm wondering if that recent update you mentioned had some embedded fonts?
    I blocked my joggler off from getting any updates.

    My firmware version is: 8686.S3
    software is: 26635.S3

  4. #14
    Automated Home Sr Member kev_t's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    58

    Default Flash in a Text box

    The ability to add external flash swf's into a textbox in this app is amazing

    Here's a screen I was using for testing with two local swfs for the clock and clock calendar and a link to the BBC's clock

    The swfs are sizable in the config file

    The swf's are not mine but as I understand it are free for personal use and are included with the config file in the zip file attached

    enjoy

    KevinT
    (the other kevin)
    Attached Images Attached Images
    Attached Files Attached Files

  5. #15
    Moderator Kevin's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    554

    Default

    beta version 5b of the SWF is posted - as a beta tester I trust you're able to work out the URL. We're exploring different ways of distributing updated files going forward...


    Changes: (beta5b)


    Martyn's got the <parent> tag handlng (that I broke) working again so you can create those hierarchical button menus e.g. the left hand column combined / bottom row type of approach.



    <autosize> tag added within <textbox> elements. not sure how useful that is (none|left|right|center)

    http://help.adobe.com/en_US/AS3LCR/F...dAutoSize.html




    <align> tag added within <textbox> elements. Far more useful. (none|left|right|center|justify)

    http://www.adobe.com/livedocs/flash/...rmatAlign.html

    K

  6. #16
    Moderator Kevin's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    554

    Default

    Quote Originally Posted by BodgeIT View Post
    Hi Kevin, just running it on a stock Joggler.
    I'm wondering if that recent update you mentioned had some embedded fonts?
    I
    Ahh I'm testing within a browser - so I likely have far more fonts available. Doubt it's anything to do with Joggler updates.

    K

  7. #17
    Automated Home Sr Member BodgeIT's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    57

    Default

    Ha, I wondered how you guys were doing such good screen dumps!

    OK so not firmware but then what?, the default button text is verdana!

    Also I'm just not able to get any BSC text info coming in to my text boxes? Buttons work and display the info from the same xAP endpoints.
    I'm not seeing any xAP request messages from the text boxes to the respective xAP endpoints?

    Wondering if there's any logging I can provide?

    What's kind of strange is that xAP messages for the Controller are still showing in my xAP viewer, are these a residual piece of code somewhere?
    Last edited by BodgeIT; 22nd September 2010 at 06:35 PM.

  8. #18
    Automated Home Sr Member martynwendon's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    57

    Default

    Post your xapconfig.xml and I'll run it up in the Flash IDE to see if I can reproduce the issues.


    Martyn


    Quote Originally Posted by BodgeIT View Post
    Ha, I wondered how you guys were doing such good screen dumps!

    OK so not firmware but then what?, the default button text is verdana!

    Also I'm just not able to get any BSC text info coming in to my text boxes? Buttons work and display the info from the same xAP endpoints.
    I'm not seeing any xAP request messages from the text boxes to the respective xAP endpoints?

    Wondering if there's any logging I can provide?

    What's kind of strange is that xAP messages for the Controller are still showing in my xAP viewer, are these a residual piece of code somewhere?

  9. #19
    Automated Home Sr Member BodgeIT's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    57

    Default

    Hi Martyn, here it is and thanks for your help.
    Attached Files Attached Files

  10. #20
    Automated Home Sr Member kev_t's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    58

    Default To Bodgit

    I was curious wether you had experienced the same problem as me with xAPBSC in text boxes so i had a look at your fiile.

    The problem I experienced was no data in the textbox unless a button had the same xap config. I notified Kevin earlier this evening.

    Attached is a cutdown version of your file which I have made to work in my setup sending messages from viewer to emulate your endpoints. See what you make of it.

    The attached zip has the xapconfig file and the xap messages i used
    Note that you will have to change the Iserver address and check the UIDs of the endpoints. It seems * is not permitted. The buttons that match the textbox config are required it seems ( at the mo) , but you could try making them not visible

    Not wishing to step on Kevin or Martyns toes, just trying to be helpful

    KevinT
    Attached Images Attached Images
    Attached Files Attached Files

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •