Page 14 of 15 FirstFirst ... 49101112131415 LastLast
Results 131 to 140 of 144

Thread: New Firmware (2.1) for evohome Wi-Fi coming soon

  1. #131
    Automated Home Legend
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Scotland
    Posts
    1,885

    Default

    Quote Originally Posted by g6ejd View Post
    My versions are (purchased Oct'16):

    Application Software Version: 01.00.03.00

    WiFi Software Version: 01.00.02.00
    Interesting, looks like the rest of us should be due a firmware upgrade sometime soon then ?

    Mine, purchased October 2015 still has:

    Application Software Version: 01.00.02.01
    Wifi Software Version: 01.00.02.00

    Which is the update that came out early this year that added local override display. (And not much else)

  2. #132
    Automated Home Guru
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Bath, UK
    Posts
    151

    Default

    I haven't figured out all the functions yet, but can see if I adjust the HR92 remotely it feeds the new demand temp back to the controller verbatim and the controller screen for that zone shows a message that schedule temperature has been overridden with an option to make it permanent or cancel it back to the scheduled temperature.

  3. #133
    Automated Home Legend
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Scotland
    Posts
    1,885

    Default

    Yes, that feature was part of the previous firmware update that I already have. I'm curious what might be new in the version you have though.

    Any comments from official sources what might be new ? Or is it only bug fixes ?
    Last edited by DBMandrake; 9th October 2016 at 08:13 PM.

  4. #134
    Automated Home Lurker
    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    8

    Default Curious - Firmware version

    Having followed this thread I was curious to find out my own version numbers: Appl is: 01:00:02:01 and WiFi is: 01:00:02:00.

    Also interested to know what might be the difference between appl 1.0.2 and 1.0.3

  5. #135
    Automated Home Guru
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Bath, UK
    Posts
    151

    Default

    I've just been through the manual and can't see any mention of what appears to be a predictive on or predictive off control. I'm used to the first with the Nest, but the off function is a good idea. Custom schedules can be applied to (I think - not yet tried) a room or a zone and for a variable user-set duration. I see the value of that for those who work shifts or one off events like getting up early in the week for work activity requiring a very early start on just one day or days. Everything else seems to be (lightly) covered in the manual. [Just read an older manual and I can see those functions were previously included, so nothing new in 1.0.3]

    I just tried the reduce all zones by 3-deg and it ignored those set to 16-deg (unused rooms) which was interesting, so those at 21 were reduced to 18, but those at 19(?) or less were left unaltered, clearly by design.
    Last edited by g6ejd; 9th October 2016 at 10:40 PM.

  6. #136
    Automated Home Legend
    Join Date
    May 2014
    Posts
    989

    Default

    Quote Originally Posted by g6ejd View Post
    I've just been through the manual and can't see any mention of what appears to be a predictive on or predictive off control.
    .
    Are you talking about what Honeywell calls optimisation? If so, it is called Optimum Start and Optimum Stop and it is in the Evohome controller device settings. There is no single system on or off depending on temperature. Each zone does it's own optimisation via the zone HR92.

  7. #137
    Automated Home Guru
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Bath, UK
    Posts
    151

    Default

    Yes my mistake on screen there are options for Optimum Start and Stop. From a user viewpoint I can see nothing new.

  8. #138
    Automated Home Guru
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Glasgow
    Posts
    186

    Default

    I'd be interested if Honeywell could tell us:
    "Also interested to know what might be the difference between appl 1.0.2 and 1.0.3 ?"

    as my connected EvoHome is still running 1.0.2.

    Roy.

  9. #139
    Automated Home Lurker
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    8

    Default

    How many languages does your evo have?

  10. #140
    Automated Home Guru
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Bath, UK
    Posts
    151

    Default

    I can't see without resetting it, reluctant to do that!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •