Page 12 of 27 FirstFirst ... 2789101112131415161722 ... LastLast
Results 111 to 120 of 262

Thread: Help with Evohome / Opentherm / Intergas

  1. #111
    Automated Home Legend
    Join Date
    May 2014
    Posts
    998

    Default

    Quote Originally Posted by dty View Post
    Didn't Richard say (or at least strongly imply) that the fix was within the domain of Evohome?
    That is how I’ve interpreted Richard’s comments: hence my question above.

  2. #112
    Site Sponsor The EVOHOME Shop's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Powys, Mid Wales
    Posts
    479

    Default

    Quote Originally Posted by HenGus View Post
    That is how I’ve interpreted Richard’s comments: hence my question above.
    OK, lets be clear... On my initial assessment there seems to be an evohome 'setup' issue with the OpenTherm Bridge and hence why I have said 'installer error'... However, it only seems to manifest as an 'issue' with certain boilers such as Intergas (if I do exactly the same setup with Ideal Logic+ for example the issue doesn't seem to occur). So there is still a bit to do to get to the bottom of this, however the method I now use to set the equipment up means the 'issue' doesn't occur.

  3. #113
    Automated Home Ninja
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    489

    Default

    Quote Originally Posted by The EVOHOME Shop View Post
    OK, lets be clear...
    Did the being clear start yet?

  4. #114
    Automated Home Legend
    Join Date
    May 2014
    Posts
    998

    Default

    Quote Originally Posted by The EVOHOME Shop View Post

    ....... however the method I now use to set the equipment up means the 'issue' doesn't occur.
    For the avoidance of doubt, what is it the you are doing re the OT set up that less informed individuals might not be doing?

  5. #115
    Automated Home Jr Member
    Join Date
    Jun 2017
    Posts
    32

    Default

    Keeping it secret, apparently.

  6. #116
    Site Sponsor The EVOHOME Shop's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Powys, Mid Wales
    Posts
    479

    Default

    No secret, but until my findings have been officially confirmed I am not willing to disclose the method I have used to get this to work - simples.

  7. #117
    Automated Home Guru
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    149

    Default

    Quote Originally Posted by The EVOHOME Shop View Post
    No secret, but until my findings have been officially confirmed I am not willing to disclose the method I have used to get this to work - simples.
    As someone who is considering an Intergas Boiler when will we know if the percieved problem is solved once and for all ie Richard do you have a timeframe for when you expect your fix to be "officially confirmed"
    Thanks Mylesm

  8. #118
    Automated Home Ninja Dan_Robinson's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    347

    Default

    It is solved. I have got mine running properly too. But as Richard has said... It needs understanding and confirming.

    There's no reason I can think of to hold off on a plan/project now.
    Last edited by Dan_Robinson; 5th August 2017 at 09:29 AM.

  9. #119
    Automated Home Legend
    Join Date
    May 2014
    Posts
    998

    Default

    Quote Originally Posted by Dan_Robinson View Post
    It is solved. I have got mine running properly too. But as Richard has said... It needs understanding and confirming.

    There's no reason I can think of to hold off on a plan/project now.
    This is even more cryptic than a Daily Telegraph crossword. The only bit of understanding needed with my boiler was where to site the Bridge and how best to run the 2 core wire to the control panel. The Evohome set up, as you know, is nothing more than deleting BDR control and setting up an Opentherm boiler relay. That said, the thought of the latter put the fear of God into most of the jobbing installers that I spoke to over the course of last year - it was clearly well outwith their zones of comfort. After one particular conversation, I noticed that the installer quietly dropped off the Ecotechnicians’ website. I didn’t think that my questions were that hard.
    Last edited by HenGus; 5th August 2017 at 01:45 PM.

  10. #120
    Automated Home Ninja Dan_Robinson's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    347

    Default

    That's the joy of working with large companies. And having such a public fora.

    As to Ecotechnicians. A few of us have been so busy that we have not enough time to take part. I haven't been on there since Christmas.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •