Results 1 to 10 of 56

Thread: Evohome WiFi firmware update - is it ever going to happen?

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #29
    Automated Home Legend
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Scotland
    Posts
    1,917

    Default

    Quote Originally Posted by IM35461 View Post
    I suspect the update confused what it thought the battery charge level was.
    Or more likely it could be the infamous charging bug that causes the unit to let the battery run down to at least 50% without recharging it even when it is on the dock. When it gets into this state it will show about half battery when you remove it from the dock but will not charge (no lightning bolt symbol) when you dock it.

    I've had this happen 3 times in the 1 1/2 years I've had mine, the only reliable way I've found to trick it into charging again is to:

    Remove it from the dock, and remove one battery so it shuts right down. Sit it on the dock with the battery still missing so it boots up only from mains power. Wait until it is fully booted and a cross appears on the battery icon to indicate the battery is missing. Put the battery back in and refit the cover. The lightning bolt symbol should now appear indicating that it is charging. Do not remove it from the dock again until it has finished charging, (lightning bolt symbol disappears) which can take over 6 hours.

    There's a couple of threads where this problem has been discussed at length. It will be interesting to see if the update actually fixes it, but as it is such an unpredictable and infrequent problem (3 times in 1 1/2 years for me, and some people have never seen it) it would be hard to prove that it is actually fixed...
    Last edited by DBMandrake; 18th April 2017 at 11:05 AM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •