Page 4 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
Results 31 to 40 of 56

Thread: Evohome WiFi firmware update - is it ever going to happen?

  1. #31
    Automated Home Legend
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Scotland
    Posts
    1,851

    Default

    Quote Originally Posted by g6ejd View Post
    IN the last few days my controller has been updated, now at:
    App 01.00.07.01
    WiFi 01.00.06.10
    No loss of configuration or operating perturbations obvious - I wonder what changed and why? May never know ...
    Still nothing here. Looks like I'm going to be last!

  2. #32
    Automated Home Ninja
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    489

    Default

    Quote Originally Posted by HenGus View Post
    I seem to have lost that loving feeling.... No updates for me. Then again, having a surname with a capital letter towards the end of the alphabet meant that I always got the blunt needle when injections were carried out at school (it was many decades ago).
    I'm a "Y" and I've got it. You're being victimised for a different reason!

  3. #33
    Automated Home Legend
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    NE UK
    Posts
    1,027

    Default

    I'm an L and certainly don't have!

  4. #34
    Automated Home Jr Member
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    49

    Default

    I have the update too.

    I still experience the boiler running or being started well after I have turned the heating off though.
    Would be nice if one day it could be fixed so that turning off the heating actually turned off the heating with some haste!

  5. #35
    Automated Home Lurker
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    7

    Default

    My controller did not seem to be getting updated so emailed Honeywell support for the from the Total connect web page , and gave them my:
    a) email address ,
    b) Evohome controller MAC Code and CRC codes (get them from the controller Wifi settings)

    My controller was then updated in a few hours.

  6. #36
    Automated Home Guru
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Glasgow
    Posts
    186

    Default

    Yes, it's Meraki I use in the house just now. Used to use Cisco 3702 AP's, but moved to the Meraki's just recently. Turned off band-steering and all fine now. The band steering does seem different between the autonomous 3702 and the MR32's. Just put up a new SSID just for the EvoHome and it's all fine now.

    Roy

  7. #37
    Automated Home Sr Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    East Sussex
    Posts
    69

    Default

    No functional change with my one...

    However, when you remove it from the cradle it shows the battery level at 50% as before it always showed 100% and unit is only about five weeks old.

  8. #38
    Automated Home Legend paulockenden's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    South Coast
    Posts
    1,605

    Default

    Quote Originally Posted by IM35461 View Post
    However, when you remove it from the cradle it shows the battery level at 50% as before it always showed 100% and unit is only about five weeks old.
    Not seeing that here - stays at 100%.

    Try wiggling your batteries.

    P.

  9. #39
    Automated Home Sr Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    East Sussex
    Posts
    69

    Default

    Just to see how long it goes on battery alone I have undocked my one.

    For over 5 hours it was happy still showing 50% then it started the slow beep.

    Two hours later it started a double beep and now shows on the screen

    2017-04-15 21.32.33.jpg

    I shall wait till it dies and re-dock and see how it gets on...

  10. #40
    Automated Home Sr Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    East Sussex
    Posts
    69

    Default

    Quote Originally Posted by IM35461 View Post
    Just to see how long it goes on battery alone I have undocked my one.

    For over 5 hours it was happy still showing 50% then it started the slow beep.

    Two hours later it started a double beep and now shows on the screen

    2017-04-15 21.32.33.jpg

    I shall wait till it dies and re-dock and see how it gets on...
    I waited till I got the automated email, took a battery out, put it back and refitted the unit to the dock.

    I then got the system up email.

    This morning at 08:30 it was still showing the charging icon but after 10:00 that had gone and when removed from the cradle it shows full battery.

    I suspect the update confused what it thought the battery charge level was.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •