Results 1 to 7 of 7

Thread: Sonos

  1. #1
    Automated Home Jr Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Woodside, Nr Hatfield, Herts
    Posts
    22

    Default Sonos

    Does anyone with a HA system own a SONOS music system and have you been able to control it in any way from HomeSeer or even the command line?

    Many thanks

  2. #2

    Default Re: Sonos

    I don't believe anyone has done that (yet). Its been asked quite a few times in the official Sonos forums, and there's already homebrew software available (look in the digital experts forum) to give Web control of the Sonos system.

    Hopefully this is an addition that will come in future software/firmware updates.

    M.

  3. #3
    Automated Home Guru Anonymous's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Posts
    173

    Default Re: Sonos

    I'm working on it.

    So far I've been able to do some basic control of the zone players, and am aiming to bundle these together into a set of HS scripts. Target date is about 3-4 weeks away, with the intention to get something out there, then build on it over time.

    Must admit though, controlling the zone linking has got me baffled at the moment, and it is a rather fundamental part of the controls.

  4. #4
    Automated Home Jr Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Woodside, Nr Hatfield, Herts
    Posts
    22

    Default Re: Sonos

    This is going to be great, I canít wait for the ability to play a MP3 on a HS event or device status change.

  5. #5
    Automated Home Guru Anonymous's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Posts
    173

    Default Re: Sonos

    Its still on target, I've put a post up on the SONOS and HomeSeer boards to give a bit more detail on what the scripts will do.

    Shevans, I've not built in anything to select music, I prefer to use the SONOS controller for that, but it will certainly play from the queue and a whole lot more.

    The feature that I wanted most was the ability to use the SONOS system to handle HS announcements, and that is working well in testing. It allows you to choose which zones get which announcements, just by setting the the volume in a HS virtual device.

  6. #6
    Moderator toscal's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Near Alicante Spain
    Posts
    2,010

    Default Re: Sonos

    Oh wow. I might even be tempted to go back to Homeseer. What version of Homeseer are you using. 1.7 or 2

  7. #7
    Automated Home Guru MichaelD's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Lancashire
    Posts
    162

    Default Re: Sonos

    I'm on 1.7. I bought the v2 codes, but am waiting for another PC to use for experimenting with 2.

    So, the scripts are all tested on 1.7

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •