Page 4 of 4 FirstFirst 1234
Results 31 to 38 of 38

Thread: HGI80 hot water termperature no longer showing in domoticz

  1. #31
    Automated Home Jr Member
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    22

    Default

    I don't use Domoticz, but have you tried using usbip instead of ser2net? This will then give you a virtual usb device on your client. I use a similar approach with my fake HGI80 linked to openHAB.

  2. #32
    Automated Home Legend paulockenden's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    South Coast
    Posts
    1,603

    Default

    I've just built the latest Domoticz (from github shows as V4.9788) and have noticed that:

    a) How water no longer shows up, and

    b) Automatic device naming no longer works.

    This is with proper HGI80 and Ser2net.

    I think some recent changes have sent the Evohome functionality backwards.

    P.

  3. #33
    Automated Home Legend
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    1,003

    Default

    I upgraded to the latest Git, and everything still work.

  4. #34
    Automated Home Legend paulockenden's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    South Coast
    Posts
    1,603

    Default

    Still worked for me until I nuked everything and started from scratch. I think if you have an existing database it copes.

  5. #35
    Automated Home Legend paulockenden's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    South Coast
    Posts
    1,603

    Default

    Don't know how, but I've got DWH showing, but it only registers zero degrees for the temperature.

    I know the CS92 is working fine because the controller shows the correct temp.

    P.

  6. #36
    Automated Home Legend
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    1,003

    Default

    Just trying restarting the Domoticz several times. I know Dan had added a on restart, one hour and 24 hour retry for everything.

  7. #37
    Automated Home Sr Member
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    60

    Default

    Quote Originally Posted by paulockenden View Post
    Don't know how, but I've got DWH showing, but it only registers zero degrees for the temperature.

    I know the CS92 is working fine because the controller shows the correct temp.

    P.
    Hi Paul,

    Nearly identical to my symptoms. Try unplugging the HGI80 and plugging it back in (or powering off the rasp pi). Rebooting not enough.
    Mine had got into a state where it would not transmit any more and the latest code doesn't listen to the CS92 but rather sends messages to the controller to get the temperature.

    I think actually listening to the CS92 directly (as it used to) would be better, but the problem is the messages aren't to or from the controller - the controller just knows the device id to listen to. So there doesn't appear to be a way (for domoticz) to know which CS92 is the right one in the case that there is more than one installation in range...

  8. #38
    Automated Home Legend paulockenden's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    South Coast
    Posts
    1,603

    Default

    Thanks - that seems to have got it.

    P.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •