Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Honeywell confirm application issues with IOS 11.4 upwards

  1. #1
    Automated Home Sr Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    79

    Default Honeywell confirm application issues with IOS 11.4 upwards

    I have had my Total Connect application crash on loading every time I start it, despite deleting and reinstalling - Honeywell UK support now confirm that there are issues with IOS 11.4 upwards that they are trying to fix, but do not have an expected fix date yet.

    Again Honeywell, where are the proactive comms so critical to today's customer service that would have saved me hours of trying to fix this please?

  2. #2
    Automated Home Legend
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Scotland
    Posts
    1,851

    Default

    Interesting. I'm on iOS 12.0.1 and no problems with the app and it was working for me on 11.4 and 11.4.1 without issue as well.

    The only problems I've had have been the server side issues a while ago that affected everyone, but no crashes of the app.

    iPhone 6.

  3. #3
    Automated Home Sr Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    93

    Default

    Glad itís not just me! Honeywell connect Weds night iOS app crashed repeatedly and I had to uninstall and reinstall. Am on 12.01 but also happened randomly on vs 11. Glad it is not just my phone 😀

  4. #4
    Automated Home Lurker
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    5

    Default

    Constant crashing for me too on 12.0 (iPhone 8). Deleting and reinstalling does not fix it.

    I have seen on another forum that Honeywell are aware of the ios 12 issues and are working on fix (by the end of October apparently).

  5. #5
    Automated Home Sr Member
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    France & UK
    Posts
    74

    Default

    Using iPhone 7, with ios12. For just reading parameters generally ok. Occasional crash when adjusting parameters but no worse than with ios11.x

  6. #6
    Automated Home Legend
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    NE UK
    Posts
    1,027

    Default

    I run the app on both my iPad and iPhone. Both are on the same IOS version. With my iPhone sometimes when I open the app it immediately closes but not using the iPad. This has only occurred since Honeywell did some updating. The cure seems to be to delete the app on the iPhone and then reinstall. It all then works. And one waits for the next time!

  7. #7
    Automated Home Jr Member
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    Dublin
    Posts
    14

    Default

    same here.
    it actually makes mobile app useless.
    this is not fair - mobile access is included in the price you pay. now youre abandoned by Honeywell with pants down.

  8. #8
    Moderator Kevin's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    554

    Default

    Remove/Reinstall did work for me on iOS 12.01. app is v4.6.1

  9. #9
    Automated Home Sr Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    79

    Default

    Reinstall used to work for me, but this problem resists even that.

  10. #10
    Automated Home Jr Member
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    22

    Default

    My app works with iOS 12.0.1. Since some users, like myself, seem to be working OK, perhaps the crash you describe is a combination of iOS version and EvoHome controller version and Total Connect App version. So, for the record, I'm using iOS12.0.1. on an iPhone7, Total Connect App version 4.6.1. 2nd generation Evohome controller (colour screen, uses separate Gateway unit to connect to internet.)
    Also OK on my iPad Air 2 which is also running iOS12.0.1

    I'm planning to replace the Evohome controller and Gateway with the latest Evohome controller in the next couple of weeks. Will be interesting to see if my Total Connect app still works!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •