Results 1 to 8 of 8

Thread: Evohome zone forgetting 'Windows open' parameter

  1. #1
    Automated Home Guru
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    117

    Default Evohome zone forgetting 'Windows open' parameter

    I'm an old-timer with Evohome and have had this irritation for some time. When I disable the 'Windows Open' option in certain zones the controller forgets it and reenables it sometime later. This is certainly annoying and I can't say that any other parameters behave in the same way.

    Has anyone else noticed this or has a suggestion to correct? Chris

  2. #2
    Automated Home Sr Member
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    96

    Default

    I wasn't aware you could do that, but I've just set it on one of my rooms where the radiator valve is in direct sunlight in the winter and is occasionally fooled into thinking a window is open when it goes into shadow.
    I'll keep an eye on it and see what happens.
    I wonder if it's only a feature in the older non-wifi controllers as I don't think that you can set some parameters by room in the later ones. I'm thinking optimisation here.

  3. #3
    Automated Home Guru
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    117

    Default

    I've always kept the controller and actuators up to date. You can also set this function on an individual actuator through its menu. Maybe, I've done that in the past?

  4. #4
    Automated Home Legend
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Scotland
    Posts
    1,828

    Default

    What about if you disable it on the HR92's instead ?

  5. #5
    Automated Home Guru
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    117

    Default

    I'll do that tomorrow.

  6. #6
    Automated Home Guru
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    117

    Default

    Now that is interesting! I changed the Window Open option to off [0] on the actuator a couple of days ago. I just checked today that the actuator still says it is off, but the controller still says it's enabled. This means that the controller has not synced up the actuator. I would have thought it would do this. I've disabled the function again on the controller to see it sets itself to Enabled again.

  7. #7
    Automated Home Sr Member
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    96

    Default

    Mine's still set to disabled on the controller after 3 days.

  8. #8
    Automated Home Guru
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    117

    Default

    The controller has reverted to 'Enabled' even though the HR92 still says that the window open is 'Off'. Weird. Time to move on...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •