Results 1 to 6 of 6

Thread: intergas Gateway and Evohome

  1. #1
    Automated Home Legend
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    NE UK
    Posts
    1,342

    Default intergas Gateway and Evohome

    There is an Intergas Gateway which with an app can be used to set settings etc. If installed as well as Evohome will there be a conflict? I only intend to use the gateway for changing or configuring boiler settings as opposed to temperatures, and leave the everyday control to Evohome and OpenTherm. From my reading it seems there may be a conflict with anything that uses the on/off thermostat controls. Anybody know? Richard?

  2. #2
    Automated Home Legend
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    1,549

    Default

    What boiler settings do you think you might want to set via an app?

  3. #3
    Automated Home Legend
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    NE UK
    Posts
    1,342

    Default

    Flow and return temps, maximum power for ch. Just an interesting approach. May not bother with it.

  4. #4
    Automated Home Jr Member
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Scotland
    Posts
    19

    Default

    Quote Originally Posted by G4RHL View Post
    Flow and return temps, maximum power for ch. Just an interesting approach. May not bother with it.
    intergas manual states only one set of features via p15 if I remeber correctly but there is another one p20 with much more settings.

  5. #5
    Automated Home Legend paulockenden's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    South Coast
    Posts
    1,717

    Default

    I have both the gateway and Evohome. They are fine together. Stop worrying.

  6. #6
    Automated Home Legend
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    NE UK
    Posts
    1,342

    Default

    Quote Originally Posted by paulockenden View Post
    I have both the gateway and Evohome. They are fine together. Stop worrying.
    Quick report Paul to say Intergas Xclusive 36 installed, heating back on lunchtime today. Wow the house is hotter. Or is that psychological? I will run the boiler for some days as it is and then install Opentherm. Evohome doing its job. At the moment the BDR is wired up as “I will switch the boiler on” as opposed to “I am told a room needs heat”. I will reconfigure that in the next few days so that the BDR is wired into the remote thermostat point.

    It ain’t half quiet!

    Only issue is one I have reported on elsewhere. The battery problem in the Control Panel made pairing the BDR91 a pain. I also now have a fictitious room in the app! Said it was set to 60C!! But the boiler was not fired up.

    The real proof remains - is my wife now going to say it’s all too hot?! In the past she grumbled at the cold yet I thought the temperature was fine. No, my middle name is not Scrooge.”

    Only a few hours in, but impressed with this boiler!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •